Sałatka z awokado
1 łyżka Oleju Jedyny Szefa
1 pieczona pierś z kaczki
1 łyżka sosu balsamicznego
200 g mixu sałat
Połówka pomarańczy
6 pomidorków cherry
1 łyżka soku z cytryny
Sól do smaku
Przygotowanie:
Awokado przekrój na pół, obierz i pokrój na cienkie plasterki. Rozłóż je na talerzu obok sałat, kawałków pieczonej piersi kaczki, papryki i pomidorków cherry przekrojonych na pół.
Całość pokrop sokiem z cytryny, sosem balsamicznym i olejem. Dopraw solą do smaku.
Wskazówki:
Sałatka najlepiej smakuje podawana z pieczywem: bagietką, ciabattą lub chlebem pełnoziarnistym.
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
dla 2 osób
1 łyżka Oleju Jedyny Szefa
1 pieczona pierś z kaczki
1 łyżka sosu balsamicznego
200 g mixu sałat
1 papryka
Połówka pomarańczy
6 pomidorków cherry
1 łyżka soku z cytryny
Sól do smaku
Przygotowanie:
Awokado przekrój na pół, obierz i pokrój na cienkie plasterki. Rozłóż je na talerzu obok sałat, kawałków pieczonej piersi kaczki, papryki i pomidorków cherry przekrojonych na pół.
Całość pokrop sokiem z cytryny, sosem balsamicznym i olejem. Dopraw solą do smaku.
Wskazówki:
Sałatka najlepiej smakuje podawana z pieczywem: bagietką, ciabattą lub chlebem pełnoziarnistym.
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
dla 2 osób